Най-добър млад автомонтьор

Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”

На 22-ри и 23-ти март 2013 г. представители на 11 гимназии с транспортен профил от Крумовград, Кърджали, Виноградец, Карлово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Хасково премериха сили в Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”. Състезанието е организирано от МОМН, с помощта на РИО – гр. Хасково.

Екипи от 11 отбора, представящи училища от Южна България, заеха местата си в организираната по откриването техническа конференция. Всеки отбор беше представен чрез традициите на населеното място и училището, от което идва.
Нашите участници – Илиян Иванов, Николай Николов, Стоян Делев и Антон Лазаров се представиха достойно и заеха 4-то място в теоретичния тест за автомонтьори и също са четвърти в теста на ДАИ.

Най-добър млад автомонтьор – състезание в Смолян

Надпреварата продължи два дни, като през първия ден участниците се състезаваха на теоретичен тест, защитавайки лично и отборно класиране. Тук за нашия отбор най-добър личен резултат показаха Апостол Апостолов и Николай Марков.

Изключително вълнуваща бе втората част на състезанието, в която учениците демонстрираха своите практически умения по експлоатацията и ремонта на различни възли и системи от двигателите с вътрешно горене и автомобилите. Най-сръчни, най-бързи и най-съобразителни от отбора ни бяха Ботьо Велчев и Рашид Юсмен.

Финалният кръг на състезанието беше и най-атрактивният. Майсторското управление на автомобил на Апостол Апостолов предизвика бурните аплодисменти на публиката и гарантира заслуженото класиране на отбора в челната тройка.

Учениците от ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” си тръгнаха от град Смолян не само с медали и грамоти, но и заредени с много положителни емоции, уверени във възможностите си и благодарни за сериозната подготовка на преподавателите си инж. Красимир СтояновДоньо Димитров и инж. Николай Колев.

      Ученикът Димитър Стоянов бе приет за студент в Русенският технически университет с резултата си от състезанието “Най-добър млад автомонтьор”.
  Честито!
      На състезанието във Варна на 24.04.2011г. нашият отбор получи  ВТОРИ  резултат в теоретичната част.

Най-добър млад автомонтьор

На провелото се регионално състезание “Най-добър млад автомонтьор” на 18 и 19 март 2011 г. отборът на нашето училище зае ПЪРВО  място.

В надпреварата участваха 9 отбора от 5 области, а именно от ПГ„В.Левски”–гр. Кърджали, ПГ по транспорт „Хр. Смирненски” – гр.Крумовград, ПГ по техника и технологии – гр. Смолян, ПГ по транспорт „Н. Й. Вапцаров” – гр. Хасково, ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик, ПГ по транспорт „Гоце Делчев” – гр. Пловдив, ПГ по Машиностроене – гр. Пловдив, ПГ по жпт „Хр. Смирненски” – гр. Карлово, ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” – гр. Карлово.
Състезанието бе подпомогнато от следните фирми: „Братя Дерневи” ООД , „Еклат Гънчеви” ООД, „Техно – 2” ЕООД, „ИПС инфраструктури”, „МКар ООД BMW Service”, офис гр. Пловдив, „Хидролифт АВ” ООД гр. София,  „МИМИНИК – 61” ЕТ – гр.Карлово.
Фирмите „Хидролифт АВ” ООД гр. София и „МИМИНИК – 61” ЕТ – гр. Карлово осигуриха  награди на заелите I, II и III – то място в индивидуалната надпревара на състезанието.

І място зае отборът на ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”, гр. Карлово
ІІ място зае отборът на ПГ по транспорт „Гоце Делчев”, гр. Пловдив
ІІІ място зае отборът на ПГ по транспорт „Н. Й. Вапцаров”, гр. Хасково

В индивидуалната битка най – вискоки резултати показа Димитър Стоянов, ученик от XII A клас.
По този начин победата за нашето училище бе двойна – на първо място в отборното и на първо място в индивидуалното класиране.

Да пожелаем успех в подготовката и представянето на отбора ни и в Националното състезание на 20 и 21 април 2011 г в град Варна.